2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MEGÚJULÓ BELSŐ EMBER – KAPOSVÁRI KÖRZETI KONFERENCIA

A kétéves járványhelyzet utáni útkeresés, Isten vezetésére való vágyakozás jellemezte a március 19-én délelőtt elhangzó beszélgetést és a beszámolókat a kaposvári Körzeti Konferencián. A metodista egyház egyik legnagyobb körzetében Kaposváron, Hetesen és Kürtöspusztán három metodista gyülekezet is működik, három különböző arculattal.

A gyülekezet lelkipásztora Gyurkó Donát beszámolójában a rendszeresség, szervezettség, tervezettség hármas célkitűzést határozta meg a jövőre nézve. Az iránykeresés, a világos, letisztult látás utáni vágy, a bizalomépítés, és a kommunikáció erősítése fontos szavai voltak a mai konferenciának, amelyekre Laczó Edit hetesi elöljáró is felhívta a jelenlevő több mint húszfős konferenciai közösség figyelmét.

Antal Balázs kaposvári elöljáró beszámolójában a sokfajta nehézség után is így fogalmazott: „Az elmúlt időszakra visszatekintve a COVID járvány erősen befolyásolta kaposvári gyülekezetünk mindennapjait is. Ebben az időszakban, ahol nem volt lehetőség személyes kapcsolattartásra, nagyon felértékelődött egymás imádságban való hordozása. Bízok Mennyei Édesatyánk megtartó szeretetében és igei biztatásában. Amire a következő Ige is biztat bennünket: Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt, ha a mi külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra.” (2Kor 4,16)

A konferencia, amelyen dr. Khaled László szuperintendens vezetésével a következő időszakra szóló választások is lezajlottak, közös szendvicsebéddel zárult az imateremben (a képen), ahol még mindig megtekinthetők (és meg is vásárolhatók) Afangide Bea művésznő képei.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...