2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli u. 73. – a képen) istentiszteletén nemcsak a Pesti Gyülekezet tagjai vettek részt vendégként, hanem az országos közgyűlés résztvevői is. Az alkalom igehirdetője dr. Stefan Zürcher püspök volt, aki igehirdetésében a 72 tanítvány kiküldetésére utalva, az isteni békeköveti szolgálat felvállalására és a körülöttünk élő emberekkel való kapcsolatfelvételre, közösségépítésre buzdított.

A 92. Évi Konferencia történelmi pillanata volt április 12-én pénteken, amikor a magyar és román metodisták együtt hoztak határozatot a közös Magyar-Román Évi Konferencia megalapításáról. Krisztusban lehetséges a népek és nemzetek közötti megbékélés, erről szóló bizonyságtétel ez a döntés – fogalmazott dr. Khaled László szuperintendens a jelentésében.

A jó légkörben, békességben, lelki és formai újításokkal szépen lezajlott konferencia ökumenikus vendégei voltak Kondor Péter evangélikus püspök, Németi Zsolt a pünkösdi egyház alelnöke, Kovács Viktor az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyetemi lelkésze és Kiss Ábel a Dorkász Szolgálat igazgatója. Az április 13-án lezajlott szombati tematikus napon a résztvevők az magyar és román metodista előadók, valamint a vendégek segítségével az evangélium hirdetésének mai gyakorlatáról gondolkodtak, egy mozgalmas workshop keretében.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...