2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

OTTHONNÁ FORMÁLT KÖZÖSSÉG – SZEGEDI KÖRZETI KONFERENCIA

„Ez az év rendhagyó volt minden tekintetben” – fogalmazott a március 20-án tartott szegedi Körzeti Konferencián Sipos Mátyás a gyülekezet laikus elöljárója, majd így folytatta: „A mindennapos harcaink mellett megjelentek új, embert próbáló testi és lelki kihívások, amelyekben Isten jelenléte és szeretete nélkül biztos, hogy elbuktunk volna. De nem maradtunk magunkra, Isten, család, gyülekezet, mind mellettünk voltak. A gyülekezetünk cselekedetei meghatározó lelki otthonná formálja a közösséget, ami nagyon fontos a világ felé, hiszen ez tehet vonzóvá a kereső emberek felé.”

Szuhánszki Tamás a körzet lelkipásztora (a képen) összefoglalva az előző év eseményeit és az idei esztendő terveit, hálás szívvel emelte ki, hogy az online időszak végére növekedni tudott az ifjúság létszáma, idén pünkösd előtt pedig tagfelvételre készülnek. A körzetben 10 hittanos számára tartanak heti iskolai bibliaórákat, továbbra is folyik a mórahalmi gyülekezetépítés és a zentai szolgálat is.

A gyülekezet fontos imatémája a családok elérése, felmerült a házikörök szervezésének gondolata, valamint új területként a börtönmisszió folytatása is. A mai választásokon új elöljárósági tag lett Szabó Attila 25 év alatti megbízottként. A konferenciát dr. Khaled László szuperintendens vezette, aki az istentiszteleten az igehirdetés szolgálatát is végezte. „Küldetésünk a nehéz és rendkívüli körülmények között sem változott: az evangéliumot, az örömhírt kell képviselnünk, szóban és tettekben a mai ember felé. Találjuk meg azt az embert, és vállaljuk fel azokat az embereket, akiket Isten bíz ránk, akik felé küldetésünk van” – fogalmazott.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...