2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BEMUTATKOZIK: MUTSCHLER MILÁN MENEKÜLTÜGYI KOORDINÁTOR

Az orosz-ukrán konfliktus harmadik hetén vagyunk túl, a metodista egyház a háború kitörése óta jelen van az Ukrajnával szomszédos országokban mindenütt a segítségnyújtás és szeretetszolgálat révén. A Püspöki Iroda látva és tapasztalva a krízis kiterjedt voltát arra az elhatározásra jutott, hogy Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Magyarország, Románia és Bulgária számára egy menekültügyi koordinátort bíz meg a feladatok áttekintésével és szervezésével. Magyarországon Mutschler Milán vállalta el a koordinátori megbízatást. A metodista.hu oldal készített egy villáminterjút az új egyházi munkatárssal:
 
Kérlek, röviden mutatkozz be azok számára, akik nem ismernek téged! Hogyan kötődsz a metodista egyházhoz?
– Mutschler Milán vagyok, hivatásomat tekintve gyógypedagógus. Immár négy éve dolgozom a terepen. Szabadidőmben cserkészként tevékenykedem, főként az őrsvezető képzés területén. Magamat „bölcső metodistának” mondhatom. Gyerekkorom óta nagyon fontos szerepet játszottak a metodista közösségek az életemben. Kezdetben a dombóvári majd a budakeszi gyülekezetbe jártam, és volt szerencsém az egyház több szolgálatában is részt venni. Jelenleg az egyház MIX bizottságának vagyok a segítő tagja.
 
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Szabadidejében cserkész, őrsvezetőket képez a Magyar Cserkészszövetségben.
 
– Miért vállaltad el ezt a koordinátori szolgálatot, miről fog szólni ez a feladatkör?
– A koordinátori szolgálat által törekszem kivenni a magam részét a jelenlegi helyzetben. Szeretném megkönnyíteni és támogatni, azoknak a testvéreknek a munkáját, akik rengeteg időt és energiát áldoznak ebbe a misszióba, a menekültek megsegítésére. Kapcsolattartással pedig összekötni és célba juttatni az erőforrásokat, hogy minél több embernek nyújthassunk segítő kezet.
 
– Három hete tört ki az orosz-ukrán háború. Szerinted mire van ma a legnagyobb szükség? Mivel lehet ma segítséget nyújtanunk?
– A legnagyobb szükség arra az egy kis dologra van, amit az adott ember éppen bele tud tenni a közösbe. Ez lehet kézzelfogható vagy éppen szellemi. Természetesen az első és legfontosabb támogatás az imaháttér biztosítása és a szeretettel való odafordulás. Ezentúl pedig segítség lehet egy vonatállomásra való kilátogatás, egy bevásárlásnál pluszban a kosárba tett élelmiszer, egy meleg takaró, egy üresen álló vendégszoba felajánlása, egy fuvar, kis nyelvi segítség, adománygyűjtésben való részvétel, főzés és még hosszan lehetne folytatni a sort. Egy szó mint száz, ha egyénenként egy kis apróságot hozzáadunk, akkor közösségként hatalmast tudunk segíteni.
 
 
__________________________________________________

Amennyiben kérdése, javaslata, vagy felajánlása lenne a menekültügy kapcsán forduljon közvetlenül koordinátorunkhoz, akinek elérhetősége: menekultugy@metodista.hu

 
 
 
 
 
 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...