2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ELKEZDŐDÖTT A 2024-ES GENERÁLKONFERENCIA CHARLOTTE-BAN

2024. április 23-án elkezdődött a 2020-ról halasztott Generálkonferencia. A magyarországi metodista küldöttek, Vigh Bence lelkész és Csernák Dávid laikus küldött, már a múlt héten megérkezett az Észak-Karolinai Charlotte-ba az orientációs találkozóra. Az április 23. keddi megnyitó ülésen néhány órán át tartott a küldöttek eligazítása, a nyitó istentisztelet, az elektronikus szavazás gyakorlása és a nyitó ügyek, amelyek középpontjában a szabályok elfogadása állt.

A nyitó istentiszteleten Bickerton püspök prédikált, aki a Püspöki Tanács leköszönő elnöke. A püspök egy új látásmódot vetett fel azok számára, akik itt részt vesznek, hogy építsék azt az egyházat, amelynek építésére hivatottak vagyunk. Az istentisztelet úrvacsorával zárult.

Az első regisztrációs nap végén a 862 hivatalos delegáltból 751-en voltak jelen. A hiányzók aránya 13%, ami 111 hiányzót jelent. A regisztrációk ezen a héten folytatódnak. A végleges számokat a hét folyamán fogjuk látni.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...