2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
Dicsőítéssel kezdődött a pécsi Körzeti Konferencia.

KRISZTUS TESTE VAGYTOK – KÖRZETI KONFERENCIA PÉCSETT

„Nincs számomra lelkesítőbb vonása a gyülekezetnek, mint az, hogy Jézus Krisztus testének tagjai lehetünk. Ez a legjobb adottságunk, a legfőbb értékünk és a megvalósítandó célunk. Megvalósulása teljesebb önmegtagadást és szeretetet kíván tőlünk. Ő már mindent odaadott értünk, éljünk mi is teljesen átadottan! Bárcsak ráébrednénk ezzel kapcsolatos lehetőségeinkre és felelősségünkre, hogy köztünk is egyre inkább megtapasztalható legyen az Úr jelenléte, ereje, áldása!” – fogalmazott Kurdi Zoltán lelkész a március 5-én szombaton délelőtt tartott Körzeti Konferencián Pécsett.

A konferenciát dr. Khaled László szuperintendens nyitotta meg, aki a Lukács 8,1-3 alapján az örömhír hirdetésére, képviseletére buzdított, amely életváltozásokat, megújulásokat, megtéréseket hoz az emberek életében. A konferencián sokféle beszámoló hangzott el többek között a hajléktalan szolgálat, a női munka, a drávaszabolcsi, drávapalkonyai és siklósi missziók kapcsán.

A lelkészi beszámoló így összegezte a kiterjedt munkát a körzet életében: „Abban is érzem, hogy Krisztus teste vagyunk, hogy kicsiségünk ellenére sokféle szolgálat működik köztünk, ez csak az Úr Lelkének ereje által lehetséges: elöljárók, imádkozók, adakozók, igehirdetők, zenészek, média területén szolgálók, technikusok, ima –és bibliakörvezetők, fiatal felnőtt és női körök vezetői, gyermekmunkások, pénztárosok, takarítók, lelkigondozók, látogatók, hajléktalanoknak főzők, vendéglátók, egymás terheit hordók, segítők, szállítók… Nagyon hálás vagyok azokért, akik nagy hűséggel, felelősséggel végzik mindezeket az Úr dicsőségére!”

A járványhelyzet a gyülekezet elmúlt évét még meglehetősen behatárolta. Ezzel kapcsolatban Kurdi Zoltán így értékelt: „Az elmúlt két év a járványveszély jegyében telt. Gyülekezeteinkben Pécsen, Hidason, Siklóson és Drávaszabolcson is csökkent az istentiszteleteken résztvevők száma, illetve többeknek a közösségünkhöz való kapcsolódása áttevődött az internetre. Ha úgy vesszük, még növekedés is volt az interaktív alkalmainkon, és az istentiszteleti közvetítéseken. Azt hiszem, hogy az élő összejövetelek sok szempontból hatékonyabbak, áldásosabbak, különösen akkor, ha már nem vagyunk akadályoztatva a személyes találkozásban.”

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli ...