2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
Közös ebéd a Körzeti Konferencia előtt Szekszárdon.

LEGYÜNK HŰSÉGESEK – SZEKSZÁRDI KÖRZETI KONFERENCIA

Böjt első vasárnapján úrvacsorai istentisztelet, közös ebéd és Körzeti Konferencia volt a Szekszárdi Metodista Gyülekezetben. Az igehirdetés szolgálatát dr. Khaled László szuperintendens végezte, aki az etióp kincstárnok története alapján beszélt a mai ember megszólításának lehetőségeiről, a missziónak a folyamat jellegéről, a személyes kísérés és Krisztusra mutatás feladatáról. 

A konferencián első alkalommal tartott beszámolót Vadászi Dániel lelkész, aki gyülekezeti szolgálatai mellett még teológiai tanulmányokat is folytat, valamint Szabóné Novák Beáta, a FelemelŐ Szolgálat vezetője. Vadászi Dániel, aki tavaly szeptemberben költözött feleségével a körzetbe a következő szavakkal összegezte gyülekezeti szolgálatait a jövőre nézve:

„Februárban az elöljárói konferencián nagyon egyszerű és tiszta vezetést kaptam az Úrtól. Legyünk hozzá hűek és bízzunk Benne, Ő majd elrendez mindent, ami miatt aggodalmaskodunk. Ezzel a reménnyel tekintek az egész szolgálatomra, amit itt el kell végeznem. Naponta érnek minket a váratlan, megrendítő hírek, az embernek ilyen helyzetben pedig csak egy terve lehet, hogy Istenre hagyja az egész életét.

Így nézek a gyülekeztünk jövőjére, a FelemelŐ Szolgálattal való közeledésünkre, az ifjúsági szolgálatra, a látogatásokra, az egyetemre és minden olyan területre, amit most még nem is látok/látunk. Minden szolgálat, öröm és nehézség mögött emberek vannak, akik ha életüket Jézus követésének szentelik, valóságosan megtapasztalják, hogy Istennek semmi sem lehetetlen.”

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

MAGYAROK A GENERÁLKONFERENCIÁN (CHARLOTTE, 2024. ÁPRILIS-MÁJUS)

2024. április 23. és május 3. között került sor az Egyesült Metodista Egyház 2020-as, a ...