2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ALIANSZ IMAHÉT 2022 – AZ ISTEN RITMUSA SZERINTI ÉLET

„Sabbat – Az Isten ritmusa szerinti élet” – ez a címe a 2022-es Aliansz Imahétnek, amely január 2-án vasárnap kezdődik. A megnyitó istentiszteletet Pesti Metodista Gyülekezetben lesz, a Reménység Gyülekezet szervezésében délután 16 órai kezdettel. (Cím: Budapest VI. kerület, Felsőerdősor u. 5.)

Az Aliansz Imahét programja a legfrissebb Aliansz Hírlevél 18-36. oldalain található, az imahét napjaira javasolt igékkel és témajegyzékkel. A megnyitó istentiszteleten nyolc lelkipásztor szolgál majd, a metodista, evangélikus, baptista, református, katolikus, pünkösdi és mahanaim gyülekezetekből.

„Manapság több szabadidőnk van, mint bármely más előző generációnak. Azonban az, hogy több olyan időnk van, amikor nem kell dolgoznunk, nem jelenti automatikusan azt, hogy lelki nyugalmunk is van. A sabbat azt jelenti, hogy megállunk, szünetet tartunk, időt szánunk magunkra.

Amikor Isten arra hív, hogy hetente egyszer tegyünk félre mindent, meg akarja őrizni szabadságunkat. A 2022-es imahét célja nem az, hogy tiltakozzon a vasárnapi munka ellen. Az imahét lehetőség arra, hogy újra felfedezzük a szabadságot egy olyan világban, ahol könyörtelen követelések és nyomás vesz körül minket.” – fogalmaznak a Svájci Evangéliumi Aliansz vezetői Andi Bachmann-Roth és Christian Kuhn.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...