2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZOLNOK >>> MISSZIÓS STRATÉGIA 2015-2020


„A mi utunk” – kezdte beszámolóját Hecker Anikó, a Szolnoki Körzet egyik elöljárója. Szuhánszky István lelkészünk 30 évvel ezelőtt Nyíregyházán szolgált, ahonnan én is indultam – mondta. Vannak gyülekezetek, ahol nagyon elevenen zajlik a misszió, van, ami megfáradt. A mi közösségünk életében mindkettőt ismerem. Az állami gondozott gyerekek, akikkel egykor foglalkoztunk, most hozták gyermekeiket keresztelni. Egykori roma gyermekekből most gyermekmunkás lesz. – Most tudjuk, hogy mi az utunk! Két területünk 1. Abonyi cigánymisszió (gyermekmunkás képzés, serdülő csoport, óvodás-kisiskolás csoport), 2. fiatal családok elérése Szolnok. – Úgy éreztük, hogy Abonyban valami mozdult. S azt látjuk, hogy oda kell állnunk. Isten valamit előkészített. Öt szolnoki segítő, öt abonyi munkatársat szeretne kiképezni. – Szolnokon volt egy olyan időszak, amikor akár 30 gyerek is volt a gyülekezetben. Most elkerültek Szolnokról a fiatalok és gyerekek sincsenek. A gyülekezet egyetlen fiatal családjában az anyuka 8-10 játszótéri gyermeket, családot be tudott hívni a gyülekezetbe már 4 alkalommal. Külön gyermekprogramot és szülői programot szeretnénk szervezni, folytatni ezt a sorozatot. – A gyülekezet imaélete meggyengült volt, most hatan, nyolcan vagyunk, amit nagyon jó látni.

A gyülekezet tagjai testrészek. Szolnokon egy őszinte légkört tapasztalunk. Misszióba soha ne menjünk egyedül. Nem egyéni szolgálat van, ha lehetséges ketten, vagy többen. Szabadító szolgálatot komolyan kell vennünk. Fontos oszlopokat találni a roma testvérek között. A gyülekezet nagyon szerteágazó. Melegszívű közösség, kohéziós erő van a testvérek között, ahogy szeretik egymást, tartják egymás kezét. Nincsenek megszólások, feszültségek. Nem belterjes. Kisléptékű a város, mindenki ismeri a gyülekezetet, amelynek jóhíre van. Van egy lokalizált lelkész, aki képviseli a jóhírünket (szociális szféra, önkormányzati szint, újvárosi terület), a társadalmi rendezvényeken képvisel, szervez. Ökumenikus szinten a jelenlétünk meghatározó, a világimanapot mindig mi szervezzük. Profilt nem tudunk felmutatni, de fontos, hogy van miből építkeznünk.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli ...