2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NYÍREGYHÁZA >>> MISSZIÓS STRATÉGIA 2015-2020


Krisztus ismeretére szeretnénk elvezetni embereket („külmisszió”: debreceni, hajdúhadházi misszió, babamama kör, főiskolai filmklub, börtönmisszió, kékkereszt, web, péksütemény misszió). Krisztus követésében megerősíteni az embereket („belmisszió”), ami szintén a misszió fontos része. Egy csapat eltérő hangsúllyal. Krisztus szeretetétől hajtva, a Lélek vezetésének engedelmeskedve. Krisztus felmagasztalására. Kikkel együtt? Jó aliansz és ökumenikus kapcsolatok. Missziókkal való együttműködésben (pl. Dömös, Biatorbágy). Imaháttér nélkül nem működik. Egyetlen gyülekezet sem nagyobb az imaórájánál! Alázattal, az Úr iránti engedelmességgel. Képzések fontossága (MIX, VISZ).

Nagyon érzékeny a közösség a lecsúszott társadalmi csoportok felé, ami az egész gyülekezetet megmozgatja. Vannak gyülekezeteink, amelyek magukat akarják építeni, jól akarják érezni magukat. Vannak gyülekezetek, ahol imádkoznak és elkezdenek szolgálni. A nyíregyházi asszonyok nagyon boldogok voltak, ők az utóbbiak csoportjába tartoznak. Az imádság, a közös imádság egy hátteret jelent. „Böjttel még jobban megy.” Imádkozni és böjtölni a gyermekek megtéréséért. Aki ébredést szeretne, vagy gyülekezetplántálást, erősítse meg az Úrral való kapcsolatát, böjtben is. (40 napon keresztül is végezhetjük ezt, ahogy az Úr is tette. Helga betegsége erre kényszerített minket, az Isten pedig csodát tett.) Jelenleg 32-en vagyunk ebben a böjtláncban. Ébredést akarunk, missziót? Akkor ez is része ennek. Akár vallásosságból megtérésre vezet.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...