2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZEGED >>> STRATÉGIAI TERVEK 2015-2020


A vezetőség egy kérdéssort állított össze, amire a testvérek válaszoltak papíron (a GYÜMIS füzet alapján megfogalmazott kérdések). Az aktívabbak válaszoltak. A misszió nem egy külső dolog Afrikában, hanem hűséges jelenlét. A misszió mellé a tradíció szót is be kellene emelnünk, a hagyományról, ami eddig is éltetett minket, a gyülekezetet. A sajátosságokat ismerjük meg, éljünk vele, jól használjuk. A kérdőív válaszaiból kifejeződik az alapprobléma: aktivitás-passzivitás. Nagyon sok „aktív” ötlet született, a gyülekezeti élet jobbá tételére vonatkoztak, vagyis a magunk közösségére. Tehát nem a misszió kifelé mutató vonásáról szóltak ezek. Fontos, hogy a gyülekezet lelki otthon legyen, ahol jól érezzük magunkat. Ez kiindulópontja lehet a szélesebb körű missziónak. Megfogalmazták a meglevő szolgálati ágak kiszélesítését. Senki nem mondta például, hogy önállóan új missziós házikört alapítana. Pedig ez fontos lehetne. Fontos megtalálnunk azt az utat, amin az Úr vezet. A gyülekezet végez fogyatékos emberek között szolgálatot (Ásotthalom, Ópusztaszer, Szeged). Az evangélizáció fontosságát meg kell erősíteni a testvérekben: hívogatás, illetve olyan alkalmak szervezése, amely evangélizációs. De erre kötelezzék is el magukat a tagok, jelenléttel! És imádkozzanak ezért, imaalkalmakat szervezzünk, kötelezzük el magunkat! Az evangélizációt ne külső ember vagy vendég végezze, hanem mi. Fontos lenne a tradicionális családok elérése. Szegeden havi női kör működik. – Zentán egy kis magyar gyülekezet gyülekezet van. – Mórahalmon havonta van istentisztelet a város által felajánlott közösségi házban, illetve házi bibliaóra hetente.

A körzetnek rendkívül erős a városi kisugárzása szociális értelemben. A begyűjtött papírokat érdemes lenne külön kiértékelni egy alkalmon. A körzet a tradíciók között mozog, egyfajta feszültséget hordoz az útkeresés és az úttörés helyzete. Eleven szolgálatot jelent a nyári gyermektáborok szolgálata. A hét fős tagfelvétel egy óriási ajándék, s közülük az egyik lelkészi szolgálatra is jelentkezett. Ez a gyermekszolgálat gyümölcse.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...