2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BUDAPEST-PEST >>> STRATÉGIAI TERVEK 2015-2020


Az idei Elöljárói Konferencia fontos része, hogy a 2015-2020-as időszakról a körzetek ismertetik missziós terveiket. A Pesti Körzet lelkésze Jávor Ferenc a következőket mondta el: A missziók keresik meg a gyülekezetet: Befogadó Ház (zuglói tini misszió), amit anyagilag is támogat a gyülekezet. A gyülekezetre jellemző, hogy komoly célok esetén komoly adakozás történik. Sok gyakorlati munkálatban is részt vesznek a tagok. Másik missziós kopogtatás: az amerikai partnerkapcsolat. Ennek kapcsán az angyalföldi metodista Forrai Gimnáziumban angol tábort szerveztünk velük. Egy harmadik kapocs egy mosonmagyaróvári csoport csatlakozási szándéka (Dicsőfi Balázs). Ezenkívül egy kórházi szolgálat lehetősége is felmerült egy amerikai misszionáriuson keresztül (Ed Durham), a III. kerületi Szt. Margit Kórházban. Ehhez egy lelkigondozói alapképzés sok segítséget jelenthet a jövőben.

Az értékelésben pozitívumként elhangzott a nyitottság, az áldozathozatal készsége. Fontos lenne egy saját látás megfogalmazása. Egy közösség akkor tud felállni valami mögé, ha közös a látás. A kórházi szolgálat látszik jól előkészítettnek, mert van felkészítés és jó kórházi fogadtatás is. A körzetnek nagy múltja van, egyfajta zarándokhely is az egyház életében (idén 100 éves).

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...