2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HÚSVÉTI KÖSZÖNTÉS 2023

A feltámadott Jézus első szava tanítványaihoz így hangzott: „Békesség nektek!” Van-e ennél aktuálisabb ajándék, amit 2023 húsvétján Jézustól kaphatunk? Aligha.

A nagypénteki keresztre feszítés után a tanítványok a minden elveszett keserű érzésével tértek haza otthonaikba. Talán még magukat is hibáztatták a történtekért. Harmadnapon azonban a Feltámadott köszöntött rájuk: „Békesség nektek!”

Ez felhívás arra, hogy béküljünk meg Istennel. Ő irgalmas szeretettel fordul felénk, mint szerető Atyánk, így hív bennünket a Vele való közösségre. Jézus által, akit keresztre feszítettünk, hogy a bűneinket elhagyva, akarjunk Vele közösségben élni. Csak így ismerhetjük meg az Ő békéjét.

Jézus köszöntése – „Békesség nektek!” –, felhívás arra, hogy embertársainkkal is megbékéljünk. Mindennapi életünk természetes része, hogy ütköznek véleményeink, netán szemben állnak érdekeink. Sem ezeket, sem a népek és nemzetek ellenségeskedését nem fogadhatjuk el természetesnek. Jézus arra biztat, hogy amíg úton vagyunk, béküljünk ki egymással. Csak ez méltó Krisztus tanítványaihoz. Sem harag, sem bosszú, sem tisztességtelen előnyszerzés nem lehet elfogadható a keresztény ember számára. A harag és háború, az emberi életek elpusztítása bűn az egyén és a nemzetek ellen.

Jézus szavai – „Békesség nektek!” –, felhívás a belső megbékélésre, személyiségünk elfogadására is. Kortársaink közül sokan nem tudnak megbékélni önmagukkal, adottságaikkal és képességeikkel. Jézus mindnyájunkat úgy fogad el, amilyenek vagyunk: emberi értékeinkkel és hiányainkkal, hogy aztán Önmagával gazdagítson, s új emberekké tegyen bennünket. Ehhez adjon erőt nekünk a feltámadt Krisztus

2023 Húsvétján

MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI KONFERENCIA –
MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Május 22-én tartotta éves közgyűlését a Keresztény-Zsidó Tanács. Dr. Székely János püspök meghívására a KZsT ...