2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BESZÉDED MEGELEVENÍT ENGEM – 91. ÉVI KONFERENCIA

Április 13-16. között Szegeden és az erdélyi Komjátszegen került sor a magyar Évi Konferencia idei ülésszakára a Romániai Metodista Egyház küldötteivel együtt. A magyar Évi Konferencia úgy döntött, hogy szavazati joggal rendelkező tagként üdvözli a Romániai Metodista Egyház küldötteit, akik első alkalommal vettek részt a metodista egyház magyarországi éves ülésén. Egyúttal elindult egy folyamat, amelynek célja, hogy a romániai vezetőkkel közösen a 2024-es Évi konferenciára javaslatot készítsenek arról, hogy a két kerület a jövőben hogyan fog együttműködni.

A Romániában kicsi és fiatal metodista egyház jelenleg négy helyen működik három lelkésszel. A Bulgáriai Metodista Egyház tavalyi kilépése miatt szükségessé vált, hogy a romániai egyházat, amely az Egyesült Metodista Egyházban akar maradni, egy másik évi konferenciához kapcsolják. A két régió között egyébként már a 20. század eleje óta létezett bizonyos kapcsolat a metodista misszionáriusok révén.

A képen az ünnepélyes záróistentisztelet, amelyen Dr. Stefan Zürcher, a tavaly megválasztott új metodista püspök első alkalommal prédikált és olvasta fel a szolgálati beosztást.

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...