2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS CSENDESNAP VOLT HETESEN

A hagyományos augusztus 20-i ünnephez kapcsolódva idén is regionális csendesnapot tartottak a dél-dunántúli metodista gyülekezetek. A kaposvári, dombóvári, szekszárdi és pécsi körzetek tagjai mintegy százan gyűltek egybe augusztus 21-én vasárnap, hogy egy teljes napot töltsenek együtt az Ige körül, építve az egymással és Istennel való közösséget.

A nap fő témáját és tartalmát az úrvacsora adta. Kurdi Zoltán pécsi lelkipásztor az 1. Korinthusi levél alapján prédikált a megnyitó istentiszteleten. „Az úrvacsorában az Úr gazdagsággal jön felénk, nem szabad hagynunk, hogy ez a szentségi gyakorlatunk kiüresedjen. Az úrvacsorai találkozás erőt, gyógyulást és teljes életet hozó alkalom, de egyúttal a megtérés alkalma is. Jézus felemeli a tekintetünket az úrvacsora által” – hangsúlyozta.

A kezdő istentiszteletet kiscsoportos beszélgetések, közös ebéd, majd a bizonyságtételek folytatták. Utóbbira spontán módon minden jelenlevőnek lehetősége volt, így hallgathattunk megtapasztalásokat, gyógyulásokról, szabadulásokról, és építő tanításokról is. A záró úrvacsorai közösség előtt dr. Khaled László szuperintendens a meggörnyedt asszony felegyenesedéséről és gyógyulásáról beszélt buzdító üzenetként (Lukács 13,10-17).

„Nyomás alatt, meggörnyesztő helyzetekben élünk mi magunk is. Te mi alatt roskadozol?” – tette fel a kérdést igehirdetésében. „A gyógyítás, feloldás, szabadulás üzenete a feladatunk a szeptembertől induló új  missziós évben is. Ha nem mi tesszük, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor? Ha nem ezt, akkor mit fogunk végezni?” A terhek hordozásával kapcsolatban megjegyezte: „Az idők Isten kezében vannak, de próbatéleleinkre tekinthetünk úgy, hogy azokban Isten cselekedetei legyenek nyilvánvalókká. Ez a történet a jézusi válságkezelésről szól. Legyünk ott Jézus jelenlétében, Isten házában, és engedjük, hogy odategye a beteg helyekre, válságainkra gyógyító, szabadító kezét!” – hangsúlyozta a közös úrvacsoravétel előtt.

A dél-dunántúli metodisták egy év múlva reménység szerint Döbröközön, a Dombóvári Körzetben találkoznak majd.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...