2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

26 nap múlva, október 1-én kezdődik a tavalyi évről elhalasztott népszámlálás. Az élet számos területét érintő kérdés megválaszolását befolyásolja a népszámlálás eredménye. Fontos, hogy az országot, a közösségeinket érintő döntések pontos adatokon alapuljanak.

2022. október 1 és 16. között a kérdőív önállóan, az erre a célra létrehozott online felületen tölthető ki. Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet. November 21. és 28. között a település jegyzőjénél tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

A népszámlálási kérdőív ezúttal is rá fog kérdezni a vallási/felekezeti hovatartozásra. Ezzel kapcsolatban a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai augusztus 31-én is egyeztetést folytattak a magyarországi egyházak képviselőivel. A metodista egyház részéről Sztupkai Marcell média referens vett részt a tanácskozáson.

A Magyarországi Metodista Egyházban szolgálóknak felelősségük van azok felé az emberek felé, akiknek az identitását nemcsak a Krisztust követő élet, hanem a metodista egyház és lelkiség is meghatározza. Ezért bátorítjuk a gyülekezeti tagjainkat a felekezeti hovatartozás felvállalására. A Bibliában Jézus így fogalmaz: „Ahol ketten vagy hárman az én nevemben összegyűlnek, ott vagyok közöttük.” Fontosak a számok és az adatok, amelyek ismerete újabb lehetőséget ad arra is, hogy az evangélium üzenetét közvetítsük.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...