2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NŐI CSENDESNAP VOLT A ZEMPLÉNBEN, ÓHUTÁN

A Zemplén megyei Óhután volt május 27-29. között tavaszi női konferencia, amit a Nyíregyházi Metodista Gyülekezet szervezett. Az alkalomról Hajduné Csernák Erzsébet lelkész számolt be: A covid nagyon megfosztott bennünket a közösség megélésétől, nagyon vágytunk együtt lenni, így szerveztünk egy hétvégét Óhutâra. A helyi önkormányzat működtet ott erdei iskolát (a képen), ami egy szépen felújított és felszerelt épület.

Az érkezés napján előkészítve vittük az ebédeinket (míg megfőtt a töltött káposzta, jót beszélgettünk). A konferenciára huszonöten érkeztünk, a hétvégén Szabóné Papp Klára szolgált közöttünk, az áhítatokat, csoportfoglalkozásokat a gyülekezeti tagok tartották.

Az 1Korinthus 3,10-16 alapján péntek este életünk alapjáról beszélt az előadónk, hangsúlyozva a mélyre ásást, a múlt rendezését és annak tisztázást, hogy mi tartunk fontosnak, mire alapozzunk? Másnap a falakról volt szó, miből építkezünk? Mennyi értéktelen, éghető dolog után futunk! – „Minden életben eljönnek a viharos időszakok, amelyek megmutatják a beépített anyagok értékét. Örüljünk a viharnak, nehogy rossz minőségű építőanyaggal érjünk oda a naphoz ahonnan visszaút!” – hangzott el az előadásban.

Az 1Korinthus 3,16 verssel fejeztük be a hétvégét: „A templom voltunk sokat követel és nagy felelősségünk. A templom védelmet is jelent – jelentünk-e védelmet barátaink számára?” – tette fel a kérdéseket Szabóné Klára, aki igehirdetésében a templom különböző berendezéseit sorra véve bízott meg fontos lelki feladatokkal, és megerősítő útravalóval.

 

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...