2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

PÜNKÖSDI ÜNNEPEK – PÜNKÖSDI ÜZENET

Pünkösd a Szenlélek kitöltésének ünnepe, az első gyülekezet születésének napja. Az idei Pünkösdkor a metodista gyülekezetek országszerte ünnepi istentiszteleteket tartottak, több helyen is különleges pillanatokkal. Miskolcon kilenc fiatal konfirmált pünkösd vasárnapján. Pünkösdhétfőn a Tolna megyei Kaposszekcsőn, tartottak gyülekezeti napot a Márta Mária Otthon lakóival együtt. A Pesti Körzet tagjai ugyancsak ebből a célból Isaszegre látogattak. A Zala megyei Szentmargitfalván pünkösdi áhítatot, szeretetvendégséget és kézműves játszóházat szerveztek a gyerekeknek.

Farády Zsolt országos laikus elöljáró és dr. Khaled László szuperintendens ezekkel a szavakkal fogalmazta a metodista egyház pünkösdi üzenetét:

„AKIKET PEDIG ISTEN LELKE VEZÉREL, AZOK ISTEN FIAI.” (Róma 8,14)

Az Isten vezetése sosem erőszakosan történik, hanem szelíden és csendesen az Ő Lelke által. Úgy válunk mi is Isten fiaivá, ha a Lélek által való vezetettségünkkel egyre többet tudunk megmutatni Isten szeretetéből másoknak.

Pünkösd napjainak fényei Isten lángoló szeretetére emlékeztessenek bennünket, amely a Lélek által tűzként kitöltetett az apostolokra. Legyünk mi is az Isten szeretetének hírnökei.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...