2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A VILÁGOSSÁG ÉS A NAPPAL FIAI – FÉRFI CSENDESNAP BUDAKESZIN

A 1. Thesszalonikai levél alapján foglalkozott a keresztény férfi küldetésével a mai napon megszervezett férfi konferencia Budakeszin, amelyen a soproni, mosonmagyaróvári, pesti és budakeszi metodista gyülekezetekből voltak résztvevők. A csendesnapon a jelen időszak sokféle kihívása között (járvány, háború) próbálták megérteni mit jelent a világosság fiai számára a békesség és biztonság jézusi értelemben.

Pál apostol szavai szerint: „Amikor azt mondják: Békesség és biztonság, akkor tör rájuk hirtelen a végső romlás, mint a fájdalom a várandós asszonyra, és nem fognak megmenekülni. Ti azonban testvéreim, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvajként lephetne meg titeket. Hiszen valamennyien a világosság és a nappal fiai vagytok, nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé.” (5,3-4)

A csendesnap sorozat korábbi egynapos alkalmai Sopronban és Mosonmagyaróváron voltak, legközelebb a Zala megyei Szentmargitfalvára készülnek a résztvevők. A következő hétvégén, március 18-20. között a Nyíregyházi Metodista Gyülekezetben szervezik meg a tavaszi férfi konferenciát.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...