2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KRISZTUS JELENLÉTE MEGFORDÍTJA A VILÁG SZOKÁSOS RENDJÉT

„Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet.” (Mt 2,3) – Krisztus jelenléte megfordítja a világ szokásos rendjét.

Meditáció


Az Úr közénk jött. Krisztus jövetele megzavarja a világ szokásos rendjét. Oly sok nemzeti vezetővel ellentétben az Úr alázattal jön, elítéli az igazságtalanság és elnyomás gonoszságát, amely a hatalom- és karriervágyat kíséri. jézus jövetele a szív megváltozására, az élet átformálására hív, azért, hogy az emberek felszabaduljanak mindaz alól, ami elembertelenít, és szenvedést okoz.

Jézus megmutatja, hogy isten a szenvedőkkel van, hiszen isten szeretett gyermekeként minden személynek megvan a maga méltósága. Ezért Jézus jelenléte nyugtalanságot okoz, mégpedig azért, mert hajótöröttekké teszi a gazdagokat és hatalmasokat, akik csak a saját érdekeiket tartják szem előtt, a közjóval pedig nem törődnek. de azok számára, akik a békéért és az egységért munkálkodnak, Krisztus jövetele a reménység sugarát hozza.

Ma elhívatásunkra és elkötelezettségünkre építve valósággá kell tennünk világunkban az igazságot. ez azt is jelenti, hogy át kell gondolnunk, és el kell ismernünk, hogy a mi útjaink nem mindig istennek a békéhez és igazsághoz vezető útjai voltak.

Amikor mi keresztények közösen munkálkodunk a békéért és igazságosságért, erőfeszítéseink eredményesebbek. és amikor így munkálkodnak együtt a keresztények, a keresztény egységért való imádságunk láthatóvá válik, ami által mások is felismerhetik bennünk Krisztus jelenlétét a világban. szavainkkal és tetteinkkel a remény világosságát hozhatjuk el azoknak a sokaknak, akik a politikai nyugtalanság, a szegénység és a rendszerbe épített hátrányos megkülönböztetés miatt szenvednek.

A jó hír az, hogy istenünk hűséges, hogy ő az, aki mindig megerősít és megvéd bennünket, aki mások javáért való munkálkodásra indít, különösen azokért, akik a szenvedés, gyűlölet, erőszak és fájdalom sötétségében élnek.


Imádság

Urunk, Te Jézushoz vezettél minket a sötétségből. Te ragyogtattad fel a reménység csillagát életünkben. segíts, hogy mind együtt szánjuk oda magunkat országod, a szeretet, igazság és béke országának munkálására, hogy a reménység világosságává legyünk a kétségbeesés és kilátástalanság sötétségében élőknek. Fogd a kezünket, urunk, hogy minden nap érezhessük jelenlétedet. hadd kövessünk félelem és aggodalmaskodás nélkül!

Ragyogtasd ránk világosságodat, forrósítsd fel szívünket, hogy szereteted melegét sugározzuk. emelj magadhoz, aki megüresítetted ön magadat értünk, hogy életünkkel magasztaljunk, Atya, Fiú, szentlélek. Ámen.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Május 22-én tartotta éves közgyűlését a Keresztény-Zsidó Tanács. Dr. Székely János püspök meghívására a KZsT ...