2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KELTS FEL, VONJ MINKET VILÁGOSSÁGODBA

Elkezdődött a 2022-es Ökumenikus Imahét, amelynek anyagát a közel-keleti keresztények állították össze. A megnyitó istentisztelet a Deák téri evangélikus templomban volt január 16-án este 18 órakor. Az igei szolgálatot dr. Erdő Péter bíboros és Balogh Zoltán püspök végezték, a liturgiában együtt szolgáltak a katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi és ortodox egyházak vezetői. Az imahét napjain itt is közreadjuk a napi áhítatokat.

„Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt!” (Mt 2,2)

Ebben a törékeny és bizonytalan világban fényt, egy távoli reménysugarat keresünk. A gonoszság közepette a jót óhajtjuk. Keressük a jót önmagunkban, de oly gyakran úrrá lesz rajtunk a saját gyengeségünk, hogy még a remény is elhagy. Abban az istenben van bizodalmunk, akit imádunk. isten az ő bölcsességében képessé tett arra, hogy isteni beavatkozásában reménykedjünk, de arra nem számítottunk, hogy az ő közbeavatkozása egy személy lesz, és hogy maga az Úr lesz közöttünk a világosság.

Ez minden várakozásunkat felülmúlta. Isten ajándéka „az erő és a szeretet lelke”. Nem a saját erőnkben és képességünkben való bizakodás visz a tökéletes világosság felé, hanem isten szentlelke. Az emberiség sötétsége közepette csillag ragyogott fel napkeleten. benne látjuk azt a világosságot, amely átjárja a magunkra hagyó, egymástól elválasztó sötétség mélységeit. A csillag fénye nem csupán egy különleges történelmi pillanat ragyogása volt, hanem azóta is fénylik, és hatással van a történelem menetére. Korszakokon keresztül azóta, hogy a csillag először megjelent, a világ megismerte Krisztus követőinek élete által azt a reménységet, amelyet a szentlélek ihlet.

A követők bizonyságot tesznek isten munkájáról a történelemben, és ezzel együtt a szentlélek maradandó jelenlétéről. A történelem minden hányattatása és a körülmények változása ellenére a Feltámadott azóta is fénylik mint jelzőtűz, mint világítótorony, hogy mindannyiunkat ebbe a tökéletes világosságba vezessen, legyőzve a bennünket szétszakító sötétséget. Annak vágya indít a keresztény egységért való imádkozásra és munkálkodásra, hogy legyőzzük az egymástól elszakító sötétséget.


Imádság
Urunk, istenünk! világítsd meg ösvényünket Krisztus világossága által, aki előttünk megy, és vezet bennünket. világosíts meg, és lakjál bennünk! Add, hogy felfedezzük szívünkben a kicsiny jászlat, amelyben ott szunnyad a nagy világosság. világosság Teremtője, hálát adunk neked az el nem halványuló csillag ajándékáért, Jézus Krisztusért, urunkért és Üdvözítőnkért. ő legyen zarándokutunk világossága! gyógyítsd szétszakítottságunkat, és vonj közelebb a világossághoz, hogy egységre találjunk benne. Ámen.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...