2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

„SZENT FÖLD AZ A HELY, AHOL ÁLLSZ!”

„Oldd le sarudat a lábadról, mert szent föld az a hely, ahol állsz!” (2Móz 3,5) – erről az igéről prédikálva búcsúzott el anyagyülekezetétől Hanula Hanga teológus hallgató augusztus 22-én vasárnap, miután a nyár előtt tartott Évi Konferencián a Kiscelli Metodista Gyülekezetet jelölte ki a püspök az újdonsült lelkészjelöltnek új körzetként a teológiai tanulmányai mellett.

Hanga a Pesti Metodista Gyülekezetben nőtt fel. A Felsőerdősorban keresztelte meg dr. Hecker Frigyes, aki a búcsú istentiszteleten, Sztupkai Kristóf helyi lelkésszel együtt megáldotta az útnak induló fiatal egyházi munkatársat, aki idén szeptemberben már a második évét kezdi majd el az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.

„Sokat jelentenek számomra a mezítlábas szentek” – fogalmazott a mezítlábas igehirdető, aki Mózes Isten előtti megállásán keresztül szólt Isten szentségéről, és a tőle kapott küldetésről. A mintegy negyven fős gyülekezet az ünnepi alkalom után szeretetvendégségre maradt együtt. – A fiatal lelkészjelöltünknek sok áldást kívánunk új gyülekezetében és lelki előrehaladást tanulmányaiban.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...