2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MEGTARTÓ HIT – ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET VOLT AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ELŐESTÉJÉN

Budapest, MTI – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) istentiszteletet szervezett államalapításunk előestéjén, augusztus 19-én. Az istentiszteleteten részt vett és imát mondott Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke, Kondor Péter evangélikus püspök, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, Khaled A. László, a Magyarországi Metodista Egyház szuperintendense, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, Róna Tamás főrabbi, a magyarországi ortodox egyházak és az anglikán egyház képviselői.

Az istentiszteleten jelen volt mások mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Karácsony Gergely főpolgármester és Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. A befogadó templom idén újra a Szilágyi Dezső téri református templom (a képen) volt, ahol a tavalyi év során még felújítások zajlottak.

Az igét hirdető Balog Zoltán református püspök a Márk evangéliumában szereplő vak Bartimeus történetét magyarázva kiemelte: István királyban és a Jézus által meggyógyított Bartimeusban a megtartó hitük a közös. És mindkettejük hitéből megtartó közösségi erő lett: Bartimeuséból Jézust követő tanítványság, Istvánéból nemzet. Az államalapítás ünnepének előestéjén tartott ökumenikus istentiszteleten Balog Zoltán kiemelte: a hit sosem deklarációval indul, amelyet egy közösség minden tagja aláír, hanem személyes döntéssel: „Tartsd meg a hitet, és a hited megtart téged!” – hangsúlyozta.

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...