2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

EGYHÁZAK A KÖZNEVELÉSBEN

Székesfehérvár, MTI – A köznevelési intézmények több mint 15 százaléka egyházi fenntartású, miközben a rendszerváltozástól 2010-ig tartó időszakban az arányuk csak 6,4 százalékot tett ki – ismertette a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára május 4-én kedden Székesfehérváron (a képen).

Soltész Miklós a Talentum Református Általános Iskola új épületszárnyának építéséről tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a kommunisták hatalomra lépéséig a köznevelés több mint 60 százaléka egyházi fenntartásban volt, majd egy százalék alá csökkent ez az arány, hogy aztán 1990-től újra emelkedjen. Az egyházaknak nagy felelősségük van a nevelésben, a kultúra, a tudás továbbadásában, ezért is támogatja a kormány az intézményeiket – mondta.

A Magyarországi Metodista Egyház jelenleg két intézmény fenntartásával van jelen a köznevelésben, mindkét iskola Budapesten működik.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...