2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MERRE TOVÁBB A KÖVETKEZŐ 100 ÉVBEN?

Január 30-án szombaton tartott online körzeti konferenciát a Nyíregyházi Körzet. A konferencia fő beszámolója Hajduné Csernák Erzsébet lelkészi jelentése volt, aki többek között a gyülekezet idei 100 éves jubileumáról is beszélt: „Szépítjük az épületet – remélve, hogy barátságosabb, hívogatóbb lesz – az évfordulóra. A kérdés, hogy a mi életünk, Isten kapcsolatunk követi-e ezt az épülést, szépülést? Egyáltalán merre tovább a Covid után? Merre a következő száz évben? Mi a küldetése a Metodista Gyülekezetnek Nyíregyházán? Az elmúlt évben három, ebben az évben is már egy idős gyülekezeti tagunk haza költözött az Úrhoz. Erre gondolva foglalkoztatott, hogy az emberi szervezett egyszer kivirágzik, majd elkezd öregedni, de minden így van. A különböző szervezeteknek is van virágkora, azután a hanyatlás, ha tovább él az úgy lehetséges, ha folyamatosan változik, a régit engedi elhalni az újat pedig Isten vezetését követve segíti növekedni.”

A gyülekezet az idei imatermi felújítás mellett egy tetőfelújítást szeretne megvalósítani. A centenárium kapcsán ősszel egy városi hálaadó ünnepet terveznek, lelkészi megemlékezésekkel, meghívásokkal, utcai evangélizációval és egy kiadvány megjelentetésével.

A körzeti konferencián, amelyen mintegy 30-an vettek részt, elhangzott, hogy a tavalyi évben a debreceni misszió önálló imatermet tudott létesíteni, amelyet tavaly már használatba is vettek, idén pedig folytatják rajta a felújítási és átalakítási munkálatokat.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...