2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SCHAEFER PÜSPÖK ÖRÖKKÉVALÓ URÁHOZ TÁVOZOTT


2016. július 14-én Franz Schäfer püspök életének 96. évében, családja köréből, békességgel távozott az örökkévalóságba. A 23 éves aktív szolgálata alatt Franz Schäfer püspök intenzíven ténykedett a különböző Metodista Egyházak együttműködése- és az ökumené terén. Támogatta az európai metodista egyházak missziós szervezetei & és az egyházak vezetése közötti együttmunkálkodást. Világviszonylatban különböző feladatokat vállalt el a Metodista Egyházak Világtanácsában.

Svájcban az egyházak közti együttműködés terén aktív volt a Svájci Evangéliumi Egyházak Szövetségében, és aktívan közreműködött a Svájci Keresztyén Egyházak Munkaközösségének megalapításánál. Az Európai Egyházak Konferenciájában erősítette a metodista laikus tagok törekvéseit. Az Egyházak Ökumenikus Tanácsa munkáját is támogatta, amikor őket az anti-rasszista programjuk miatt kritika érte. Franz Schäfer ezt a ténykedést a nagy munkaintenzitást követelő püspöki feladatkörén túl lehetőségnek tekintette arra, hogy saját egyházát hitelesen képviselhesse. – 2016. augusztus 8-án 14 órakor Zürichben a Fraumünsterben nyilvános hálaadó istentisztelet keretében fogunk Franz Schäfer püspökről megemlékezni.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli ...