2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HISSZÜK, HOGY ÚJ EMBERKÉNT FOLYTATJA AZ ÉLETÉT!


A balatonszemesi tábor a mi életünkben nemcsak egy nagyon jól sikerült országos családi tábort jelentett, hanem annál sokkal többet. Családunkban elhatároztuk, hogy gyermekeinket nem fogjuk megkeresztelni, ezt a döntést meghagytuk nekik, hogy ha majd felfogják és tudatosan ezt kérik, akkor legyen ez az ő szabad döntésük Jézus mellett. Nagy meglepetésünkre a kisebb gyermekünk Nadin (nevének jelentése: „reménység”), aki 10 éves, azzal állt elénk kb. 2 hónapja, hogy ő meg &fog& keresztelkedni.

Először nem is értettük hirtelen mit is mond, de teljes meggyőződéssel közölte velünk ezt a tényt. Hálásak vagyunk Istennek, hogy Ő munkálta ezt a vágyat a szívében és most ebben a táborban hitét meg is cselekedte. Lelkészünk – Szuhánszky István & felkészítette a keresztségre, és a Balatonnál a helyi gyülekeztünk és a táborban lévő testvérek közül jónéhányan kísérhették ezt a nem mindennapi keresztelőt végig.

Ahogyan álltunk a vízben és pont az a rész jött, hogy valljuk meg együtt az apostoli hitvallást, ahogyan elkezdtük mondani, egyszer csak a nap is előbújt a felhők mögül és fénylett Isten szeretete. Szülőként nagyon nagy megerősítést, reményt kaptunk, hogy ez a kezdés Nadin életében egy nagyon fontos lépés volt. Köszönjük a testvéri támogatásokat, imákat, és köszönjük, hogy ahogy Jézus is keresztelkedett gyermekünket is hasonlóan bemerítették a vízbe, és hisszük, hogy új emberként folytatja tovább az életét. & Mily jó és mily gyönyörűséges mikor együtt laknak az atyafiak, oda küld áldást örökké az Úr&.

A családi táborban a Farády család három generációja is jelen volt, és a vasárnapi záróistentisztelet egyik legkülönlegesebb pillanatát jelentette, amikor a megkeresztelt 10 éves Nadin az édesanyjával és nagymamájával együtt olvasták a lekció igéket. Isten áldásának nemzedékeken átívelő jelenlétét élhettük át ezekben a pillanatokban és az egész táborban.

(Farády Csilla)

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...