2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÖKUMENIKUS TEREMTÉSVÉDELMI KEREKASZTAL ŐRISZENTPÉTEREN


Április 29. és május 1. közötti ZÖLD CIVIL ORSZÁGOS TALÁLKOZÓ (OT) hétvégén 600 különféle környezet-, természet- és teremtésvédő cserélt eszmét, élményt, tapasztalatot a három nap alatt. A 26. OT találkozón a gazdag programkínálatból mindenki szabadon választhatott, a résztvevők megismerhették egymás gondolatait, tevékenységeit és álmait. Közel 50 szervezet hozott programot az OT-ra és osztotta meg tudását, képességeit, lelkesedését a többiekkel. A tavalyi OT-hoz hasonlóan idén is jelen voltak a keresztény egyházak képviselői a hétvégén.

A szombati napon az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport képviselői tartottak kerekasztal beszélgetést a helyi református templom mellett a szabadban. A munkacsoportot Nobilis Márió (katolikus), Kodácsy Tamás (református), Béres Tamás (evangélikus), Khaled A. László (metodista) képviselték.

A szabadtéri kerekasztal beszélgetés, amely a találkozót jellemző módon a zöldben, napsütésben, a fűben zajlott le, a templomban megrendezett bibliodráma előadást követte. A Noé történetét feldolgozó előadás előtt a helyi katolikus, református és evangélikus egyházak vezetői köszöntötték a résztvevőket.

Az OT szervező csapatában a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetsége és a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársai és önkéntesei vettek részt áldozatos, kitartó és hatékony szervező munkájukkal.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...