2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

VIGH BENCE CSEHORSZÁGI SZOLGÁLATA


Április utolsó hetében Vigh Bence kaposvári lelkész rövid látogatást tett a Csehországi Metodista Egyház tavaszi lelkésztovábbképzésén. Öt napra, Brno mellett egy kis zsákfaluba vonultak vissza a lelkészek a vranovi monostor vendégeiként. A napi három közös imádság mellett, Husz Jánosról szóló előadások, a misszió és a liturgia voltak fő témáik. Esténként filmklubot is tartottak. A magyar lelkipásztor Petr Procházka szuperintendens meghívására egy napot töltött a cseh lelkészi közösséggel. Vigh Bencét két beszámolóra kérték fel, egyiket a magyar egyházunkról tartotta, a másikat a Book of Worship (BOW) fordítási és alkalmazási munkáiról.

A BOW-val és a találkozóval kapcsolatos tapasztalatairól így számol be: „A BOW alkalmazásáról már egy másik nemzetközi találkozón is szólhattam, ahol elmondtam, hogy az istentiszteleteink megújulásához hogyan segített biblikus és metodista látásmódunk felfedezése a Book of Worship alapján. Mindeközben régi ismerősökkel is találkozhattunk, és újra megtapasztalhattuk azt a családias összetartást, ami nemzeteken át jellemzi a metodistákat.”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli ...