2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HAMVAZÓSZERDA 2013


„A böjti időszak segít minden évben emlékezni. Segít, hogy Istenre figyeljünk, aki Krisztusban tudja, mit jelent szenvedni, és aki a szenvedésben velünk van, és reménységet ad. A tanítványság az emlékezésről szól. Emlékezünk arra, hogy Krisztus követése azt jelenti, hogy meghalljuk a szenvedő kiáltását, és azt a reménységet kínáljuk, ami csak Istentől jöhet. Nem felejtjük el, hogy a békesség nem olyasvalami, amit önmagunkban ki tudunk munkálni. Az idei böjt is legyen mindannyiunk számára ilyen időszak.” Eric Burton-Krieger (Tennessee, USA)

HAMVAZÓSZERDA

Ezt mondja az Úr: Írd le magadnak egy könyvbe mindazokat az igéket, amelyeket kijelentettem neked! (Jer 30,2)

A fenti igeszakasz arra emlékeztet, milyen rövid tud lenni a memóriánk. Jeremiás egy zűrzavaros időszakban szól Isten nevében a néphez, de mielőtt Isten átadná a prófétának az üzenetet, utasítja, hogy „írd le”. Pedig biztosan nem felejtették volna el a mélységes szomorúság, fájdalom és félelem időszakában érkező reménység üzenetét.

A békében és jólétben azonban gyorsan megfeledkezünk a múlt megpróbáltatásairól. Ez a felejtés azonban veszélyes, mert könnyen elbizakodhatunk, és azt hihetjük, hogy mi irányítjuk az életünket. Néha még a szenvedés és kétségbeesés idején is felejtünk – megfeledkezünk a reménységről és Isten ígéretéről, hogy a jelen helyzetünk nem a vég.

A böjti időszak segít minden évben emlékezni. Segít, hogy Istenre figyeljünk, aki Krisztusban tudja, mit jelent szenvedni, és aki a szenvedésben velünk van, és reménységet ad. A tanítványság az emlékezésről szól. Emlékezünk arra, hogy Krisztus követése azt jelenti, hogy meghalljuk a szenvedő kiáltását, és azt a reménységet kínáljuk, ami csak Istentől jöhet. Nem felejtjük el, hogy a békesség nem olyasvalami, amit önmagunkban ki tudunk munkálni. Az idei böjt is legyen mindannyiunk számára ilyen időszak.

Imádság: Urunk, segíts emlékeznünk, hogy te nem hagyod el sem a szenvedőt, sem azt, akinek jól megy sora. Ámen.

Emlékezz Isten szeretetére, és légy hálás!

Eric Burton-Krieger (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISTEN SZERETETÉRŐL MEGFELEDKEZŐKÉRT!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli ...