2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

EVANGÉLIZÁCIÓS KÉPZÉS ÓBUDÁN


Az Óbudai Metodista Gyülekezet (III. ker. Kiscelli u. 73.) 6 alkalomból álló tanfolyamot szervez Szalai András előadásaival. A várható létszám miatt várjuk az előzetes jelentkezéseket! A részletes program: SZEMÉLYES EVANGELIZÁCIÓS TANFOLYAM

Helyszín: Kiscelli 73, Óbudai imaház
Időpont: kéthetetnte szerdán este 7-9
Dátumok: Február 13. 27. Március 13. 27. Április 10. 24.
Forma: előadás és beszélgetés
Cél: hogy tudatosabban, bátrabban és nyugodtabban tudjuk tovább adni Krisztus jobb hírét a mai világban

Kiknek: csak hívőknek, akik szeretnének az evangelizációról frissen gondolkodni, sőt: csinálni.

Témakörök:

1. Mi az evangélium, és mi nem az?

Ki üzen, kinek, kin keresztül, és miért, mi az üzenet, miért jó hír az evangélium?Miért van nehéz vagy könnyű dolgunk nekünk és a keresőnek? Érdemes a látszólag már triviális dolgokat újragondolni!

2. Hogyan mondjuk el másoknak a Jobb Hírt?

Tanácsok a gyakorlatból: mi a mi dolgunk, mi a másik felelőssége, és mi múlik Istenen? Nincsenek receptek, sok a lehetséges forma, de a lényeg, hogy utánozzuk Istent: legyünk emberré! Megnyugodhatsz és bátorodhatsz!

3. A bennünk élő reménység

Az evangelizálás hogyanja tanítható, de van, amit saját magadról Neked kell felfognod. Mi minden fér bele Isten ajándékcsomagjába? Kik is vagyunk mi hívők? Mivé leszünk egy napon? És ez nem scifi!

4. Gyakori kérdések és előítéletek a kereszténységről

A tudomány megcáfolta a vallást, nem? Az istenélmény csak kisülés az agyban, nem? Hogy lehet egy kétezer éves figurában hinni? És az egyház bűnei? Miért van annyi bugyuta keresztény? Stb. És nem csak válaszaink vannak, hanem jó kérdéseink is!

5. A vallási sokféleség kihívásai

Minden vallás Istentől van, és Istenhez vezet? Minden vallás lényege ugyanaz? Vallási relativizmus és vallási tolerancia – miről is van szó? Mi vagyunk az egyedülüdvözítő vallás? Mi lesz a nem hívőkkel és a más vallásúakkal? A valóság mindig izgalmasabb, mint a félreértések.

6. Populáris ezoterika, modern babonák

Asztrológia, jóga, lélekvándorlás, mágia stb. avagy mik is ezek valójában, és mit kezdjünk ismerősünkkel, aki ilyesmikkel foglalkozik? Nehogy feladjuk: inkább lássuk meg az igazi feladatot!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...