2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KÜLÜGYMINISZTÉRIUMI KITÜNTETÉS

Lehel Lászlót, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatóját 2007. augusztus 24-én – a külügyminiszter távollétében – Horváthné dr. Fekszi Márta, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára a „Magyar Köztársaság Nemzetközi Kapcsolataiért” elismerésben részesítette. A kitüntetést a Külügyminisztérium azért hozta létre, hogy lehetősége legyen olyan emberek, közösségek tevékenységét elismerni, akik a civil szférából önzetlenül járulnak hozzá a magyar külpolitika sikeréhez.

Horváthné dr. Fekszi Márta, Lehel Lászlót méltatva elmondta, hogy a Külügyminisztérium és az Ökumenikus Segélyszervezet kapcsolata különleges, valamint hangsúlyozta, hogy pótolhatatlan az a tevékenység, amelyet a szervezet végez. Továbbá beszámolt arról, hogy a Segélyszervezet már a kormányzati szintű magyar NEFE (Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés) létrejötte előtt is részt vett a nemzetközi fejlesztési együttműködésben, a világ számos országában hajtott végre humanitárius és fejlesztő programokat, és szoros kapcsolatban állt a Külügyminisztériummal. Az államtitkár asszony kiemelte: nagy öröm, hogy Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása után is folytatódhat ez a munka, immáron intézményesített formában, és a szervezet korábban megszerzett tapasztalataival támogatja a Külügyminisztérium NEFE végrehajtását.

Dr. Fekszi Márta elmondta, hogy a szervezet minden területen más típusú munkát végez, mindenhol megtalálja azt a legmegfelelőbb formát, amivel a leghatékonyabb módon tud segíteni, valamint fontosnak tartotta kiemelni, hogy a szervezet jelentős mértékben saját forrásaiból egészíti ki a Külügyminisztérium támogatását.

Az államtitkár asszony kitért arra, milyen rendkívül fontos az a helyszíni koordináció Magyarország afganisztáni szerepvállalása során, amelyet a PRT (tartományi újjáépítési csoport) tevékenység keretében a Segélyszervezet felvállalt. A szervezet kiküldött munkatársai megismerték a helyi emberek gondolkodásmódját, közel állnak a helyi közösségekhez, ismerik a helyi kultúrát, amelyek mind megalapozták hosszú távú jelenlétüket a térségben.

Fekszi Márta a Lehel Lászlót méltató beszéd végén kiemelte, hogy a Külügyminisztérium hosszú távon számít a Segélyszervezettel való együttműködésére.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli ...