2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

III. EURÓPAI ÖKUMENIKUS NAGYGYŰLÉS – NAGYSZEBEN

Az erdélyi Nagyszebenben szeptember 4-9. között rendezik meg a III. Európai Ökumenikus Nagygyűlést, ahol az európai keresztény felekezetek 2500 egyházi és világi képviselőjének részvételére számítanak. Egyházunkat Csernák István szuperintendens képviseli. A résztvevők az egyházak közötti párbeszéd kiterjesztését tűzték ki célul. A találkozó további célkitűzése, hogy „adja vissza a földrész keresztyéneinek a bizalmat abban a lehetőségben, hogy az evangélium szerint éljenek a szekularizáció által meghatározott kultúrában”.

A nagyszebeni gyűlés résztvevői a Charta Oecumenica jegyében találkoznak. A Charta Oecumenicát az Európai Egyházak Konferenciája és a Püspöki Konferenciák Európai Tanácsa hívta életre (az egyezményt 2001-ben Strasbourgban írták alá). A gyűlés a Charta Oecumenicából kilenc altémát választott megvitatásra & egység, lelkiség, bizonyságtétel, Európa egysége, migráció, vallásközi kapcsolatok, igazságosság, béke, teremtés. Az első ökumenikus nagygyűlésre 1989-ben Bázelben, a másodikra pedig 1997-ben Grazban került sor.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...