2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BARABÁSI SEGÍTŐ PONT – UKRÁN-MAGYAR METODISTA TALÁLKOZÓ

Március 14-én a metodista egyház vezetője és dr. Lakatos Judit, orosz tolmácsként felkeresték a barabási ukrán-magyar határátkelőhelyet, és meglátogatták az Ökumenikus Segélyszervezet segítő pontját. A község határában dél körül köszöntötték Alla és Vaszil Vukszta metodista lelkészházaspárt, akik az ókemencei és ungvári metodista gyülekezetek lelkipásztorai évtizedek óta.

A háború kitörését követően a kárpátaljai metodista gyülekezetek és tagjaik mintegy 100 főről gondoskodnak, adnak szálláshelyet és ellátást. A metodista lelkészek az elmúlt napokban átélt kihívásokról és aktuális feladatokról is beszámoltak a mai találkozó során a magyar testvéreknek, akik élelmiszert, gyógyszert, és a magyar egyház pénzadományát adták át számukra.

A találkozó során az Ökumenikus Segélyszervezet helyi vezetőivel is egyeztettek a metodista egyház képviselői arról, hogy a jövőben a Segélyszervezet beregszászi központja is hozzá tudna járulni a metodista gyülekezetekben befogadott menekültek ellátásához. A Vuksta házaspár közös imádság után a szlovákiai Mihajlovce település metodista gyülekezetébe indultak tovább sofőrükkel. A mihajlovcei testvérek ugyancsak igyekeznek segíteni a háborús helyzetben a kárpátaljai metodistákat.

Dr. Khaled László metodista szuperintendens és Lakatos Judit a nap során a határ túloldalán működő kaszonyi szociális konyha szolgálattal is felvették a kapcsolatot, amely a háború kezdete óta indult el. A budapesti Reménység Gyülekezet is által segített szolgálat számára ugyancsak egy adományt adtak át a magyar egyház részéről.

A képen balról: Vaszil Vukszta, Khaled László, Alla Vukszta, Lakatos Judit

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...