2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

10 ÉV ALATT 1500 EGYHÁZI KÖZÖSSÉGI TÉR ÚJULT ÉS ÉPÜLT

Budapest, MTI – Tíz év alatt több mint 1500 katolikus, görögkatolikus és protestáns templom, egyházi közösségi ház és közösségi tér újult meg vagy épült fel a Kárpát-medencében – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára december 17-én csütörtökön Budapesten.

Soltész Miklós a XIII. kerületi Árpád-házi Szent Margit katolikus plébánia új közösségi terének avatásán hangsúlyozta: „közösségeket építenek és közösségeket szeretnének teremtetni a jövőben is és közösséget szolgál ez a tér is”.

Az államtitkár szólt arról, hogy a Szent Margit-templom és plébánia nagyszerűen szolgálja a helyi közösséget, valamint sok nem kerületbeli fiatalt is vonz. Köszöntőjében arról is beszélt, hogy a Budapesten idén megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kötődően is felmerült a közösségi termek, templomok felújítása.

A képen a 2021-ben elkészült Miskolci Metodista Templom, amelynek felszentelése várhatóan 2022. február 5-én szombaton lesz.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Május 22-én tartotta éves közgyűlését a Keresztény-Zsidó Tanács. Dr. Székely János püspök meghívására a KZsT ...