2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

FELEMELŐ SZOLGÁLAT TOLNA MEGYÉBEN

„FelemelŐ – azt jelenti: Ő, azaz Isten emel fel.” – fogalmaz Szabóné Novák Beáta, a Felemelő Szolgálat vezetője Tolna megyében. A szolgálat 2017. december 1-én, vagyis négy évvel ezelőtt nyitotta meg első házát, olyan embereknek, akik senki másnak nem fontosak. Állami gondozottak, gyógyult alkoholbetegek, pszichiátriai betegek, hajléktalanok között kezdte a szolgálat a segítő munkát.

A FelemelŐ szolgálat az alakulását követően két éven át a szekszárdi Omega közösséggel közösen szolgált, majd 2020. szeptembertől csatlakoztak a helyi metodista gyülekezethez. A szolgálat megkülönbözteti a belső gondozottakat, akiknek otthont adnak (jelenleg 9 fő), valamint a külső gondozottakat, akiket támogatnak, de nem náluk laknak (jelenleg 3 fő). „A támogatott és megsegített emberek egy közösséget alkotnak, amiben támogatjuk őket: a család pótlása. A szeretet gyógyít.” – mondja Szabóné Beáta.

Ez jelent konkrét segítséget, mint élelem, ruházat, lakhatás, juttatások megigénylése, de jelenti az életvezetés, pénzbeosztás tanítását is. Közben folyik az állandó lelki támogatás, napi áhítatokat, közös imákat tartanak a házakban, és heti istentiszteletet.

A gondozott, befogadott emberek közösen főznek házanként, ami jelentős anyagi segítséget is jelent a működésben. „Aki kifizette az adóságait az elkezd félretenni, s egy idő után eldöntheti, hogy marad segítőnek, vagy saját lábra áll. Mindkettőre volt már példa. Állami támogatást nem veszünk igénybe, Istenre bízzuk magunkat, imádkozunk a szükségeinkért és Isten betölti azokat.” – osztja meg a szolgálat vezetője. 

2021 nyarától kezdte el a FelemelŐ szolgálat használni a metodista egyház györkönyi házát (a képen az udvari ebédlő asztal körül ülő FelemelŐ közösség). „Györköny egy speciális ház, ez a MENEDÉK. Azok laknak ott, akik nem kapnak munkát, illetve szoros életvezetési támogatást igényelnek. Például fekvőbetegként kerülnek ki, vagy józanok, akiknek támogatás kell főtt étellel, pénzbeosztás segítésével, vagy bármi egyébbel. Most négyen laknak a györkönyi Menedékben, ami optimálisan kilencig emelhető.” – fogalmaz Szabóné a beszámolójában.

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...