2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET KÖZGYŰLÉS 2021

Május 27-én délután tartotta éves közgyűlését az Ökumenikus Segélyszervezet az alapító tagegyházak képviselőinek jelenlétében. A közgyűlésen az elmúlt év tevékenységeiről Lehel László elnök-igazgató számolt be, a levezető elnök Kondor Péter evangélikus püspök volt. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Alapítványról dr. Fekete Károly református püspök adott tájékoztatást. Az ülés elején a jelenlevők megemlékeztek a tavaly decemberben 76 éves korában elhunyt Szemerei Zoltánról, aki a Segélyszervezet Felügyelő Bizottságának volt elkötelezett és önzetlen tagja.

Az 1991-ben alapított, idén 30 éves Segélyszervezetet a kezdetektől vezető Lehel László elmondta, hogy a pandémia ellenére az elmúlt évben is kimagasló értékben tudtak támogatásokat továbbítani és projekteket megvalósítani a rászorulók között. A Segélyszervezet a jövőben is kiemelt területként kezeli a külföldi missziókat és projekteket. Új szakterületként fog megjelenni a közeljövőben a tevékenységek között az oktatás: a Segélyszervezet iskolaépítést tervez Horvátországban, valamint Magyarországon, Biatorbágyon.

A Magyarországi Metodista Egyház alapító egyházként ugyancsak részt vett a közgyűlésen. Dr. Khaled A. László szuperintendens a közgyűlést követően egyeztetést folytatott Lehel László elnök-igazgatóval és Rácsok Balázs szociális igazgatóval a Somogy megyei Kürtöspusztán működő Jelenlét Pontról. Az egy éve kezdett projektben a metodista egyház és a Segélyszervezet működik együtt.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...