2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

100 ÉVES METODISTA JUBILEUMOK

Az idei Évi Konferencia ünnepi ülés keretében emlékezett meg arról, hogy 100 évvel ezelőtt indult a Budakeszi Metodista Központ szolgálata. A megemlékezésen ünnepi liturgia keretében avatták fel a metodista területet a nemzetközileg nyilvántartott metodista Történelmi Emlékhelyként az 562. sorszámú emléktáblával (a képen) dr. Patrick Streiff püspök, dr. Khaled A. László szuperintendens, dr. Fedor Tibor államtitkársági főosztályvezető, dr. Lakatos Judit történész és Szuhánszky Gábor budakeszi lelkész-igazgató jelenlétében. 

Az idei metodista centenáriumok sorában meg kell említenünk, hogy 1921-ben a Trianon után Magyarországon egyszerre öt különböző metodista körzet került megalapításra: a fővárosi központi gyülekezet (Budapest I. nevű körzet) vonzáskörzetében Angyalföldön és Kispesten, továbbá Dombóváron, Nyíregyházán és a dél-dunántúli sváb faluban, Györkönyben. Tehát sokszoros jubileumot ünnepelhet idén egyházunk.

A szuperintendens megemlékezésében kiemelte: „Konferenciánkon szeretnénk megemlékezni az elmúlt évszázadról és hálát adni Urunk Istenünk megtartó és áldó kegyelméért. Ez számunkra ma egy bizonyosságot ad nemzedékeken át tartó szeretetéről és hűségéről. A mai próbatételekkel teli időkben nagy bátorítást jelent, hogy Isten hűségéről tehetünk bizonyságot, amely megjelent Jézus Krisztusban, aki ma is naponként erősít, megújít, gyógyít és továbbvezet bennünket Szentlelke által. Ez egyúttal egy meghívás is számunkra: legyünk bizonyságtevő lelkűek, hiszen megajándékozottak vagyunk a megtapasztalások, bizonyságok évszázados sokaságával, melyek arról szólnak, hogy akik az Úrban bíznak, erejük megújul.”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...