2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BÖJTI TAGFELVÉTEL A PESTI KÖRZETBEN

2021. március 7-én nyolcan lettek a metodista egyház hitvalló tagjai a Pesti Körzet felsőerdősori gyülekezetében. A tagfelvételi ünnepi, úrvacsorai istentiszteletet egy tavaly elkezdett nyolc alkalomból álló zoom-sorozat előzte meg, amely az első keresztények időszakába kalauzolta el a résztvevőket, akik a Szentírásban olvasható különböző gyülekezeti szituációkat megértve igyekeztek a felsőerdősori gyülekezet jelenére nézve is útmutatást és vonalvezetést találni.

A csoportot Sztupkai Kristóf helyi lelkész vezette (a képen balról a második), akinek vasárnapi prédikációjában is megelevenedett a jeruzsálemi gyülekezet, mint központi gyülekezet, Antiochia, mint egy fontos missziói hídfőállás, illetve Korintus, mint egy sok kihívással megterhelt, de mégis tanítás után vágyakozó közösség. Milyen gyülekezet vagyunk mi? Milyen küldetésünk van? – hangzottak el a kérdések a prédikációban. A főváros szívében található metodista közösség egyrészt szeretné betölteni központi helyzetéből fakadó küldetését, másrészt nyitottan várja, hogy a misszió világban is Isten Lelkének vezetése által munkálkodhasson.

Az igehirdetést követően a hitvallási helyzet mélységét és súlyát átérezve hangzott el négy nagyon őszinte és szívhez szóló bizonyságtétel a taggá válás lelki útjáról, majd mindannyian egységben válaszoltak igennel az egyházrend 4 tagfelvételi kérdésére. Gyurkó József és Sztupkai Kristóf ezután személyes áldásokat mondott az új hitvalló tagokért, akik a gyülekezettől ajándékkönyveket kaptak.

Isten áldja meg mind az új tagokat, mint az őket szerető, befogadó és kísérő gyülekezetet!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ÚJ ALIANSZ ELNÖK: SZUHÁNSZKY GÁBOR

A Magyar Evangéliumi Aliansz május 17-én kedden délelőtt tartotta éves közgyűlését a Szilágyi Dezső téri ...