2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÚJ ALIANSZ ELNÖK: SZUHÁNSZKY GÁBOR

A Magyar Evangéliumi Aliansz május 17-én kedden délelőtt tartotta éves közgyűlését a Szilágyi Dezső téri református gyülekezet termében Budapesten, amelyen tisztújítás is történt. Az Aliansz elnökének a korábban nyolc éven keresztül főtitkári feladatot betöltő Szuhánszky Gábor budakeszi metodista lelkipásztort választották, aki Szeverényi János evangélikus lelkész utódja a következő négy évben. A főtitkári szolgálatot Horváth István folytatja. Az újonnan választott elnök elmondta, hogy fő feladatának az elnökség azt tekinti, hogy a következő ciklusban a fiatalokat bevonja a vezetői feladatokba, és így biztosítsa az Aliansz szolgálatának jövőjét, a staféta átadást.

A közgyűlésen jelen volt az Aliansz korábbi főtitkára, Bebják Miklós, aki a 90-es években dr. Hecker Frigyes metodista szuperintendens, akkori Aliansz elnök mellett dolgozott, és vezette az Aliansz munkáját a kommunizmus után megváltozó időkben.

Az Aliansz közgyűlésen László Viktor a július 23-i szombati napra tervezett Ez az az nap! rendezvény országos promócióját kérte a jelenlévőktől. A világjárvány következtében a Puskás stadionba tervezett esemény két éves csúszást szenvedett. Bízunk abban, hogy legalább 30 ezer ember jelen lesz ezen az estén Budapesten – mondta el László Viktor. A metodista egyház részéről dr. Khaled László szuperintendens vett részt az Aliansz közgyűlésen, tagegyházi vezetőként.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ÁLLÍTS ODA, AHOVÁ AKARSZ! – SZÖVETSÉGMEGÚJÍTÓ ALKALMAK A METODISTA GYÜLEKEZETEKBEN

2022 első napjaiban, illetve az új esztendő első vasárnapján minden metodista gyülekezetben szövetségmegújító istentiszteleteket tartanak, ...