2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

TISZTÁNLÁTÓ, NYITOTT, MISSZIÓS EGYHÁZAT


Budapest & Dr. Patrick Streiff a Metodista Egyház közép- és dél-európai centrál-konferenciájának püspöke 2016. április 17-én beiktatta szuperintendensi tisztségébe, szolgálatába dr. Khaled A. László lelkészt. Az előtte való napon köszönték meg Csernák István eddigi egyházvezető húsz esztendei szolgálatát.

Az új egyházvezető rövid beszédben fogalmazta meg terveinek súlypontjait: nyitott és missziós egyházat szeretne, fontosnak tartja a cigánymissziót és az intézményekben való szolgálatot. Külön figyelmet érdemelnek a kisközösségek, a falusi és kisvárosi gyülekezetek, amelyek evangéliumi vitalitása megerősítésre szorul. Wesley nyomán szeretné, ha egyháza a mai időkben is biblikus úton maradna, megtartva az evangéliumi tisztánlátást.

Az egyházak részéről a katolikus, református, evangélikus, baptista elöljárók köszöntötték az új vezetőt, az egyházügyi államtitkárságtól Hegyi László helyettes államtitkár mondott üdvözlő szavakat.

A metodisták közössége az anglikán egyház megújulási irányzataként indult John Wesley és fivére munkássága által a 18. században. Wesley Luther Római levél-kommentárjának olvasása közben élte át a lelki megújulást. Kora egyházának betegségeit látva hirdette a megtérés és megszentelődés szükségességét. A metodista egyházak ma mintegy 75 millió tagot számlálnak világszerte.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ IMÁDSÁG MEGJELENÉSI FORMÁI – PESTI GYÜLEKEZETI TÁBOR

2019-ban bár kis létszámmal, ugyanakkor nagyon jó visszhanggal sikerült létrehozni a Pesti Körzet első gyülekezeti ...