2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

PROTESTÁNS ÖSSZEFOGÁS A CIGÁNYOKÉRT


Április 8-a a Roma Kultúra Világnapja. Ezen a napon felkérünk mindenkit, forduljunk érdeklődéssel, szeretettel a cigányság felé. Valljuk, hogy a kölcsönös elfogadás az a hozzáállás, amivel mindannyian hozzájárulhatunk a cigányság és a többségi társadalom feszültségeinek csökkentéséhez, az egymást gazdagító közös út megtalálásához.

A protestáns egyházak cigánymissziós vezetői hitünk közös alapján állva, azonos gondolkodásunkra építve fogtunk össze & többek között & azzal a céllal, hogy peremre szorult honfitársaink, a cigányok megsegítésére buzdítsuk a társadalmat. A baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, és református egyházak cigánymissziós munkatársai nyitottan és szeretettel fordulunk a cigány nép felé, és erre bátorítjuk minden embertársunkat.

Valljuk, hogy a cigány nép egyenlő a többi néppel. Nincs magyar lehajlás, cigány fölemelés. Odafordulás van, egyenlők egymás felé fordulása.

A közös gondolkodás eredményeként jött létre a TÜKÖR, a magyarországi protestáns cigánymissziók negyedévente megjelenő lapja, a Cigány Módszertani és Kutató Központ kiadásában. A kezdeményezés egyedülálló a maga nemében, hiszen a különböző keresztény felekezetekben, az azonos területen szolgáló missziók most először mutatják be egységesen álláspontjukat. Részletes tájékoztatást nyújtunk ezzel kapcsolatban is a 2014. április 16-án, 11.00 órától szervezett sajtótájékoztatónkon (Budapest, Gizella u. 37.).

Forduljunk oda embertársainkhoz, forduljunk a cigánysághoz!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VÉGET ÉRT A 92. ÉVI KONFERENCIA

Április 14-én vasárnap istentisztelettel zárult le a 92. Évi Konferencia. Budapesten, az Óbudai Gyülekezet (Kiscelli ...