2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KITÜNTETÉS A SZOLNOKI ÖKUMENIKUS LELKÉSZKÖR SZÁMÁRA


Szolnok Város polgármestere Szalay Ferenc &Szolnok Épül& Díjat adományozott a Szolnoki Ökumenikus Lelkészkör számára, amely a közösségépítés, az emberi kapcsolatok erősítése terén kiemelkedő tevékenységet folytat, fennállásának eddig eltelt 20 esztendeje alatt is maradandót alkotott. A díj átadására nem véletlenül a Tiszavirág híd felszentelésének 1 éves évfordulóján kerül sor, hiszen maga a híd is jelkép, az összetartozás, az összefogás, a kapcsolódás szimbóluma.

A díjat az Ökumenikus Imahét zárónapján, január 22-én, a Magyar Kultúra Napján tartott városi rendezvény keretében nyújtotta át a polgármester, amelyet a lelkészkör nevében annak vezetője, dr. Hecker Róbert metodista lokalizált lelkész vett át.

A Szolnoki Ökumenikus Lelkészkör húsz évvel ezelőtt alakult meg, és azóta az összefogást, a testvériséget, a toleranciát, a közösségben rejlő erőt képviseli a városban. Alapítója néhány elhivatott szolnoki lelkész volt, mára viszont a kistérség egyházi vezetői is csatlakoztak hozzá.

A lelkészkör ünnepi beszédei meghittebbé teszik a városi rendezvényeket, emellett tagjai az önkormányzat feladataiból is részt vállalnak, fontos szerepük van az oktatásban, a szociális gondoskodásban, a hajléktalan-ellátásban, az alkoholfüggők kezelésében, a kallódó ifjúság felkarolásában.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...