2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

EGYESÜLETI SZÖVETSÉGGÉ ALAKUL AZ ÖKUMENIKUS TANÁCS


2012. február 23-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában fontos döntés meghozatalára gyűltek össze a MEÖT elnökségének tagjai. A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011-ben meghozott törvény ugyanis erre a szövetségre is hatással volt, hiszen megszüntették az egyházi szövetségi tömörüléseket is. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa a 2012. 02. 23-án megtartott elnökségi ülésen egyhangúan úgy döntött, hogy a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 34. §. (1). és a 35. §. (1). bekezdései alapján a törvényes előírásoknak eleget téve, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának jogutódjaként, 2012. 06. 30-ig egyesület jellegű szövetséggé alakul.

Az ehhez szükséges jognyilatkozatot a Fővárosi Törvényszéken a 2012. 02. 29-i törvényes határidőn belül elő fogják terjeszteni. Az egyesületté, illetve szövetséggé történő alakulás taggyűlését a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége 2012. 03. 31-ig fogja megtartani.

A februári taggyűlésen a metodista egyházat Csernák István szuperintendens képviselte.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMAKÖZÖSSÉGBEN A SZENTFÖLDI KERESZTÉNYEKKEL

Az Izrael és Hámász közötti háború kitörésének (amely a Hámász terror támadásával kezdődött október 7-én) ...