2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

REFORMÁCIÓ ÜNNEP 2011


Ma 494 éve, hogy Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes kitűzte tételeit tiltakozásul a búcsúcédulákkal történő visszaélések ellen. „Mikor Urunk és Mesterünk azt mondta: „Térjetek meg!” – azt akarta, hogy a hívek egész élete bűnbánatra térés legyen (Mt 4,17).” – olvasható az első tétel. Protestáns örökségünk a mai napig a megtérésre, az Istenhez való visszafordulásra buzdítás.

Ma országszerte a metodista gyülekezetek is bekapcsolódnak az ünnepi Reformációs istentiszteletekbe. (Szolnokon a helyi metodista közösség házigazdaként várja a város protestánsait 18 órától.) A reformáció hónapjának ünnepélyes lezárására ma Budapesten 17 órakor a Reformációi Emlékparkban kerül sor. Ünnepi beszéd elmondására Huszár Pál református fôgondnok kapott felkérést. Imádságot Szebik Imre ny. püspök, az Ökumenikus Tanács elnöke mond. Közrem&ködik az Üdvhadsereg fúvószenekara. A megjelent egyházi vezetôk áldást mondanak.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...