2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

METODISTA HUMANITÁRIUS AKCIÓ JAPÁNBAN


Az Egyesült Metodista Egyház (UMC), a március 11-i katasztrófa óta folyamatosan figyelemmel kíséri a mentési munkálatokat Japánban. A Metodista Egyház Segélyszervezete (UMCOR) együttműködik a Japánban működő Krisztus Egyesült Egyházával és több nemzetközi segélyszervezettel. Az UMC Missziós Tanácsa 10 ezer euró (mintegy 2,7 millió forint) adománnyal járul hozzá a legégetőbb humanitárius szükségletek beszerzéséhez, mint például tiszta ivóvíz, élelmiszer, alapvető főző-és étkezési eszközök, ruházat, fűtő-anyag. Önkéntes munkára jelenleg nincs lehetőség, csak ha a helyi partnerszervezet vagy a kormányzat kéri!

A Japánban lévő metodista misszionáriusok szerint, most az anyagi háttér biztosítása az elsődleges szempont ezért adakozásra buzdítanak és kérik az imatámogatást a testvérektől. Az elsődleges felmérések szerint a katasztrófa sújtotta térségben közel 60 templom rongálódott meg. United Methodist Board of Global Ministries közel 20 önkéntese végez valamilyen szolgálatot Japánban. A jelenlegi adatok szerint egyiküknek sem esett baja a katasztrófában. A Metodista Egyház kéri a testvérek imatámogatását és adományait a rászorultak megsegítésére!

Forrás: www.umc.org – Linda Bloom: Japan earthquake and response

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...