2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HÁZASSÁG HETE: NYITÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Február 5-én csütörtökön 14 órától a MEÖT épületében (XI. Magyar tudósok körútja 3.) kerül sor a Házasság Hete nyitó sajtótájékoztatóra, ahol rövid interjú készül a Házasság Hete 2009 házaspárjával: Csókay Andrással és Csókayné Ajtai Daniellával, további hozzászólásokat hallhatnak a házasságról neves közéleti személyiségektől, mint Bíró László (római katolikus püspök), Szebik Imre (evangélikus püspök, a MEÖT elnöke), Csepregi András (Oktatási Minisztérium egyházi kapcsolatokért felelős titkára). Weboldal: www.hazassaghete.hu

Február 8-án, vasárnap 18 órától az érd-postástelepi Római Katolikus Templomban (Érd, Gellért utca 42.):

Az érdi gyülekezetek összefogásával &A házasság ünnepe& címmel ökumenikus istentisztelet tartanak, melyen bizonyságot tesz a Csókay házaspár, igét hirdet Szeverényi János evangélikus missziói lelkész. A templom befogadóképességének mértékéig minden érdeklődőt szeretettel várunk ezen a különleges rendezvényen.

Február 9-12-ig, hétfőtől csütörtökig 18 órától a MEÖT épületében (XI. Magyar tudósok körútja 3.):

A társkapcsolatok anomáliái – Szerelem és házasság ellenáramlatok sodrában címmel Pálhegyi Ferenc főiskolai tanár négy alkalomból álló előadássorozatot tart a szingli-jelenségről, élettársi kapcsolatról, azonos neműek házasságáról és a válásról. Elsősorban azokat a párokat, jegyespárokat hívjuk, aki kíváncsiak arra, mit tanít a Biblia a párkapcsolatokról Feri bácsi több évtizedes házassággondozói tapasztalatának tükrében.

Február 14-én, szombaton 14-20 óráig a Deák-téri Evangélikus Templomban (V. Deák Ferenc tér 4.):

Nyitott templom Budapest egyik történelmi templomában, ahol a házaspárok újra megerősíthetik egymásnak tett esküjüket, és lelkipásztori áldásban részesülhetnek. Itt felekezeti elkötelezettségtől függetlenül minden házaspárt örömmel fogadnak.

További információk a www. hazassaghete .hu honlapján találhatók, ahol arról is tájékozódhat, hogyan csatlakozhat rendezvényeinkhez. Bátorítunk minden helyi, gyülekezeti kezdeményezést a Házasság Hete keretében, mely egyetért a Biblia értékrendjével és tiszteli a házasság intézményének méltóságát. Amennyiben ilyen eseményről tud, és ezt szeretné honlapunkon nyilvánossá tenni, akkor küldje el a programról szóló információt a magazin@family.hu e-mail címre.

Szeretettel és tisztelettel a szervezők nevében:

Szuhánszky Gábor metodista lelkész, Aliansz főtikár, 30/999-9952, szuhanszky.gabor@metodista.hu

Pintér Márta evangélikus lelkész, 20/824-2791,
marta.pinter@lutheran.hu

Péterfai János lelkipásztor, Aliansz hálózati koordinátor, 70/338-4497, pjanos@bibliaszol.hu


Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...