2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
Április 29-én hétfőn a generálkonferenciai ülést megszakítva imádkoznak a küldöttek a Charlotte-i lövöldözést követően.

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, hármat halálosan, néhány mérföldre a Charlotte-i Kongresszusi Központtól. Öt másik rendőr megsebesült. Ken Carter püspök, aki a Charlotte-i püspöki kerületet vezeti, nyilatkozatot adott ki, amelyben imádkozott „mindazokért, akiket e tragikus erőszak sújtott”. Az Észak-karolinai és Nyugat-karolinai Évi Konferencia egyik küldöttje az egyik megölt rendőr családjának lelkipásztora.

Az észak-karolinai Charlotte-ban a rendfenntartó erők tagjaira leadott halálos lövések hírére a Generálkonferencia küldöttei megálltak, hogy imádkozzanak az áldozatokért és a közösségért.

A Charlotte-Mecklenburgi Rendőrség április 29-én késő este jelentette, hogy a nap folyamán korábban megölték az amerikai rendőrbírók szökevényeket üldöző, több ügynökségből álló munkacsoportjának három tagját, miután megpróbáltak kézbesíteni egy elítélt bűnöző lőfegyver birtoklásáért kiadott parancsot. Öt másik rendőr is megsebesült a lövések következtében, és egy, Joshua Eyer, a Charlotte-Mecklenburg-i rendőrség rendőrtisztje néhány órával az incidens után meghalt.

Az incidens egyik gyanúsítottját megölték – közölte a rendőrség. A lövöldözés körülbelül hét mérföldre keletre történt a Charlotte Convention Centertől, ahol május 3-ig tart a metodista egyház Generálkonferenciája.

„A mai egy nagyon tragikus nap Charlotte városa és a rendfenntartó szakma számára” – mondta Johnny Jennings, a Charlotte-Mecklenburgi Rendőrkapitányság vezetője. „Ma elvesztettünk néhány hőst.”

Connie Shelton, az Észak-karolinai Évi Konferencia püspöke néhány percig imádságban vezette az Generálkonferencia küldötteit, miután a hírügynökségek elkezdték megosztani a halálos lövöldözés részleteit, amely alig néhány mérföldre történt a Charlotte Convention Centertől, ahol a törvényhozó közgyűlés ülésezik.

„A terem olyan csendes lett” – mondta Jennifer Davis, az Általános Konferencia Nyugat-Észak-Karolina Konferencia egyik küldöttje. Davis hozzátette, hogy reméli, a lövöldözés által közvetlenül érintettek tudják, hogy „az egész világ” – a különböző kontinenseket képviselő metodista küldöttek személyében – imádkozik értük.

Davis hosszú éveken keresztül a Charlotte-Mecklenburgi Rendőrkapitányság humánerőforrás-tanácsadója volt, és több rendőrosztályt is kiképzett.

„Ők a legjobb férfiak és nők, akiket ismerek. Olyanok, mintha a gyermekeim lennének, és sokan közülük „Mamának” vagy „Davis anyának” hívnak, amit ők a „templomi nevemként” emlegetnek” – mondta. Kérte, hogy a küldöttek továbbra is imádkozzanak, és kérte, hogy mondjanak köszönetet a konferencia biztonságát biztosító tiszteknek.

Egy másik nyugat-észak-karolinai konferenciai küldött, Haveleh Havelka megjegyezte, hogy a megölt rendőr, Joshua Eyer az Egyesült Metodistákhoz kötődő Pfeiffer Egyetemre járt, akárcsak felesége, Ashley Eyer. Havelka az iskola munkatársa volt, amikor diákok voltak, és elmondta, hogy a házaspárnak számos kapcsolata volt a Nyugat-Észak-karolinai Évi Konferenciával.

Ken Carter, a charlotte-i terület püspöke április 29-én a plenáris ülésterem egyik termében imádkozott Davisszel, majd később nyilatkozatot adott ki.

„Imádkozunk mindazokért, akik ennek a tragikus erőszaknak a közepén állnak: a biztonságért, a gyógyulásért, az életért, az egészségügyi dolgozókért és azokért, akik az erőszak közvetlen környezetében élnek” – mondta.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...