2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ALIANSZ IMAHÉT 2024 – ELŐRE A NAGY MISSZIÓS PARANCS TELJESÍTÉSÉRE

„Örüljetek az Úrban mindenkor” (Filippi 4,4) – írja Pál apostol a filippieknek. Továbbá: „A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt!” (Filippi 4,5) Valóban sok mindennek örülhetünk. Az evangéliumot a világon szinte mindenütt hirdetik. Ez azt jelenti, hogy nincs miért sírnunk és bánkódnunk? Ó, dehogynem! Vannak fájó folyamatok. Az egyház hanyatlása Európában, a növekvő polarizáció a társadalomban, a klímaváltozás, a menekültek folyamatos beáramlása, erkölcsi hanyatlás stb. Hogyan is örülhetnénk?

Pál válasza egyértelmű: az Úr közel! Ami egyrészt azt jelenti: soha nem vagyunk egyedül ezen a világon! Amikor Jézus a nagy misszióparancsot adta tanítványainak, megígérte nekik, hogy velük lesz a világ végezetéig. Másrészt azt is jelenti: Ő jön! Már nincs messze. Országa eljön, az áttörés már közel. Ezért Pál így folytatja: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban” (Filippi 4,6–7).

Valóban! Az evangéliumi keresztények a Jó Hír emberei. Készségesen továbbadjuk az egyedül Jézus Krisztusba vetett hit által elnyerhető üdvösség üzenetét, és vágyunk arra, hogy tanítvánnyá tegyünk minden népet. Az evangéliumi keresztények imaharcosok is. Az evangéliumi családon belüli lausanne-i mozgalom 50 éve megtanított minket arra, hogy nem lehetünk Jézus Krisztus tanúi a Szentlélek ereje nélkül.

Fogjunk össze helyileg, országosan, regionálisan, kontinentálisan, imádkozva, hogy ez az erő az Úr közelségében tartson minket, segítsen mindig örülni annak, amit Isten elvégez bennünk és általunk, és tegyünk továbbra is tanítványokká embereket, akik Jézushoz hasonlóvá formálódnak. Ez a feladatunk soha nem fejeződik be, végezzük mindaddig, amíg Jézus vissza nem jön!

A nemzetközi imahét idei anyagát az Olasz Evangéliumi Szövetség Teológia és Párbeszéd Bizottsága állította össze. A Lausanne-i Nyilatkozat cikkelyeiről szóló elmélkedések imádságra és bűnvallásra hívnak. Íme a program:

1. nap: A Szentháromság egy Isten ünneplése (1. cikkely)
2. nap: Rábízni magunkat Isten Igéjére és alárendelni magunkat tekin-
télyének (2. cikkely)
3. nap: Jézus Krisztus az egyetlen (3. cikkely)
4. nap: Az evangélium hirdetése holisztikus módon (4–5. és 10–11. cikkelyek)
5. nap: Együtt a misszióban (6–9. cikkely)
6. nap: A tanítványság és a misszió ára (12–13. cikkely)
7. nap: Türelmes kitartás (14–15. cikkely)
8. nap: Előre a nagy misszióparancs teljesítésére – Lausanne-tól (1974) Szöulig (2024)


Áldáskívánással:

Connie Main Duarte és Jan Wessels
Az Európai Evangéliumi Szövetség főtitkárai

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ALDERSGATE-NAP 2024.

Ma van az Aldersgate-nap. 1738-ban John Wesley ezen a napon egy Aldersgate utcai londoni házicsoportban ...