2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KOLOZSVÁRI LELKÉSZTOVÁBBKÉPZŐ

A 2023 áprilisi évi konferenciai döntés óta első alkalommal tartottak lelkésztovábbképzőt Kolozsváron, a Romániai Metodista Egyház központjában. A szegedi egyházi közgyűlés tavasszal a magyar és a román egyház közös útjáról, a romániai metodisták befogadásáról döntött. November 6-9. között ennek a testvéri közeledésnek a jegyében Erdély fővárosában gyűltek össze a magyar lelkészek közül tizenketten, hogy előadások, fórumbeszélgetések és műhelymunka keretében továbbképzőt tartsanak. A továbbképzésen kiemelten foglalkoztak az érett tanítványság, a proaktív gyülekezeti és missziós szolgálat, és a keresztség kérdéseivel.

A közös igetanulmányok, és imaközösségek mellett a közegyházi kérdésekkel, a 2024-es év tervezésével is foglalkoztak a lelkipásztorok, amelynek fontos lépése volt a jövő évi egyházi jelige keresése és kiválasztása. „Istentől kapott vezetésként láttuk meg a 2Kor 5,20-ban a keresztény identitásunk és a békéltetés szolgálatának erősítését: „Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel!” A jövő évben ebben az Igében fedezzük fel a Lélek vezetését egy olyan kritikus időben, amikor nagyon sok belső és külső békétlenség vesz körül” – fogalmaz Khaled László szuperintendens.

A továbbképző fontos pillanata volt szerdán délelőtt a román lelkészekkel közös úrvacsorai alkalom, amikor a három román lelkipásztor (Rares Calugar szuperintendens, Cristian Istrate és Samuel Goia lelkészek) nyújtották a magyar kollégáik felé Krisztus értünk megtört testét és értünk folyt vérét. Építse köztünk tovább Isten Jézus Krisztusban az Ő Fiában, ezt a különleges egységet és a közös szolgálatot.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

MAGYAROK A GENERÁLKONFERENCIÁN (CHARLOTTE, 2024. ÁPRILIS-MÁJUS)

2024. április 23. és május 3. között került sor az Egyesült Metodista Egyház 2020-as, a ...